Quotes over Koen

“Koen is een tijdreiziger qua kennis. Hij koppelt inzichten uit eerdere tijden aan de actualiteit van vandaag, op strategie, organisatieontwikkeling en leiderschap. De afgelopen 25 jaar heb ik diverse keren met hem mogen werken. In verschillende rollen. Wat Koen typeert is dat hij altijd eerst op zoek gaat naar de échte vraag en pas dan vertrekt in de gezamenlijke zoektocht naar antwoorden. Hij is er een meester in om, vanuit zijn indrukwekkende feitenkennis, het gesprek naar een hoger niveau te brengen. Zijn academische achtergrond, erudiete verschijning en bloemrijk taalgebruik maken hem voor mij tot een zeer waardevolle partner.”

Maarten Ebben, Directeur Winkeloperatie PLUS

 

“Indrukwekkend hoe Koen complexiteit vanuit diverse invalshoeken en met zijn vlijmscherpe geest terugbrengt tot eenvoud. Koen is dé meester in het terugbrengen van complexe thema’s tot kernachtige inzichten!”

Geertrui Klostermann. Global future format development lead BP

 

“Koen is een Europese benchmark in consulting en coaching. Zijn kernexpertise is strategie en innovatie in de voedingsindustrie en retail. Hij toont authentiek en creatief denken en heeft het vermogen om nieuwe en uitdagende perspectieven te ontwikkelen. Bovendien daagt hij directies uit in leiderschap, organisatie en verandering. Iedereen die belangrijke beslissingen overweegt in turbulente tijden doet er goed aan met hem samen te werken.”

Prof. Dr. Utho Creusen, Management School St. Gallen

 

“Mijn samenwerking met Koen betrof een strategisch vraagstuk. We vertrokken vanuit een scherpe en heldere vraagstelling. Koen weet vanuit diverse invalshoeken de casuïstiek kritisch te benaderen. Zijn passie voor retail en positioneringvraagstukken steekt hij daarbij gelukkig niet onder stoelen of banken. In de samenwerking daagt Koen uit om het beste uit het team naar boven te halen. Daarbij houdt hij zorgvuldig en realistisch rekening met de benodigde organisatie-ontwikkeling. Koen heeft een scherp oog voor de daarmee samenhangende leiderschapsuitdagingen. Vertrouwen en vertrouwelijkheid zijn voor Koen een vanzelfsprekendheid.”

Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders

“Koen is een scherpe denker en een echte expert voor alle onderwerpen rond de internationale retail business. Daarnaast is hij een waardevolle partner bij de implementatie van toekomstgerichte projecten.”

Simone Krah, Präsidentin MMM-Club e.V.. Aufsichtsrätin HORNBACH Holding, Beirätin Food Campus Berlin

 

“Ik ken Koen als docent, spreker, merkstrateeg, organisatiewetenschapper en coach. Een gepassioneerd man, heerlijk om naar te luisteren, oprecht betrokken en gedreven naar het allerbeste. Zijn prikkelende vragen zetten je aan het denken. Zo weet hij merken, organisaties en mensen in beweging te krijgen.”

Rian Bouwmans: merkstrateeg, marketeer, JUMBO en van Hutten

 

“Een organisatie is dynamisch en complex en bestaat bovenal uit mensen. Zij opereert in een markt die continue in beweging is en soms onvoorspelbaar. Dat vraagt om een dynamische strategie zonder dat deze gebeiteld is in steen en een pragmatische aanpak die ruimte geeft en inspiratie biedt aan mensen. Koen begrijpt dit als geen ander en heeft ons bedrijf en mij persoonlijk begeleidt in het maken van de juiste strategische keuzes vanuit deze uitgangspunten.”

Thijs van Banning, co-founder Landmarkt

 

“Koen is een scherp en kritisch denker die als geen ander in staat om door de hectiek en ‘clutter’ van de vele business uitdagingen heen te kijken. Samen met managementteams komt hij tot scherpe keuzes die een richtinggevend en wenkend perspectief bieden.”

Prof. Dr. Laurens Sloot, EFMI Business School en Rijks Universiteit Groningen

 

“Er zijn zat partijen die je kunnen helpen bij strategische vraagstukken. Het mooie van Koen is dat hij dergelijke trajecten ingaat met oog voor inhoud, proces en mensen. Daarbij schuwt hij de confrontatie zeker niet, met respect voor eenieder en eenieders mening. Daarnaast kent Koen de food retail als geen ander en weet wat er speelt in onze branche.”

Michel Mattheeuws, Alg. Directeur Nettorama

 

“Een ‘omdenkende nadenker’ die rekening houdend met de ervaringen van het verleden, met beide benen in het heden staat om de juiste koers te zetten naar de toekomst!”

Kees de Kat, CEO Royal FruitMasters

 

“Koen heb ik leren kennen als een adviseur die op basis van waarachtigheid voor een organisatie het strategisch zoekproces begeleidt. Co-creërend werken met de organisatieleden vanuit het besef dat strategie een voortdurend proces van zoeken, beslissen en experimenteren is.”

Em. Prof. Dr. André Wierdsma, Nyenrode Business Universiteit.

 

“Koen geeft strategie diepte en draagvlak. Ook onder complexe omstandigheden zorgt Koen door zijn manier van werken voor een krachtig proces met positieve betrokkenheid van stakeholders, authentieke identiteit van strategie en scherpte ten aanzien van de uitvoering van strategie. Wij hebben sindsdien grote stappen voorwaarts gemaakt.”

Gijsbert van Dijk, Algemeen directeur van Dijk Bakery

 

“Koen heeft ons geholpen bij onze strategische herpositionering. Een helder strategisch kader met scherpe keuzes leidde tot zeer concrete implementatieplannen: actionable en realistisch. De resultaten van in de afgelopen jaren liegen er niet om. Inmiddels is Vomar al jaren op rij de (autonoom) snelst groeiende supermarkt van Nederland.”

Aart van Haren, Algemeen Directeur Vomar Voordeelmarkt